Renault Group

Politica de Confidentialitate a procesului de recrutare

 

Lista contacte DPO

Renault Group, inclusiv toate entitatile din Romania afiliate la RENAULT SA Franta, supravegheaza continuu conformitatea cu reglementarile privind protectia datelor cu caracter personal si o pune in centrul regulilor sale de etica  dupa cum e descris in Politica Privind Cadrul General De Protectie A Datelor Cu Caracter Personal Groupe Renault-Romania disponibila la :   https://cdn.group.renault.com/dac/ro/gdpr/POLITICA-PRIVIND-CADRUL-GENERAL-DE-PROTECTIE-A-DATELOR-CU-CARACTER-PERSONAL-GROUPE-RENAULT-ROMANIA.pdf

Renault Group crede ca protectia datelor cu caracter personal este esentiala pentru construirea unei relatii de incredere. Ca atare, intentioneaza sa asigure cea mai mare transparenta legata de prelucrarile de date cu caracter personal pe care le face, prelucrari legate de datele furnizate de candidati sau colectate in diversele interactiuni pe care le are cu candidatii.

Scopul acestei politici de informare este sa va aduca la cunostinta in  detaliu  conditiile in care Renault Group prelucreaza datele personale ale candidatilor, precum si drepturile si optiunile pe care le aveti pentru a va gestiona datele personale si a va proteja viata privata.

In  cadrul acestei politici , veti afla informatii despre:

  • Cine prelucreaza datele dumneavoastra personale?
  • Ce date personale sunt prelucrate?
  • De ce facem aceste prelucrari?
  • Cat timp pastram datele dumneavoastra personale?
  • Cine are acces la aceste date?
  • Care sunt drepturile dumneavoastra?
  • Cum protejam datele dumneavoastra personale?

 

 

Cine proceseaza datele dumneavoastra personale?

Renault Group este un grup international:

  • Este compus din diverse entitati juridice in Franta si in strainatate, si este responsabil de fabricarea si distributia de vehicule si piese si promovarea diverselor servicii asociate
  • Compania mama este Renault SAS cu sediul in Franta , avand adresa 13/15 quai le Gallo 92100 Boulogne-Billancourt.

Datele dumneavoastra personale sunt colectate si prelucrate in Romania de catresocietatile Renault Group Romania, dupa cum urmeaza : Automobile Dacia SA, Renault Technologie Roumanie SRL si Renault Commercial Roumanie SRL , in calitate de Operator  

Datele de contact pentru Renault Group Romania Data Protection Officer sunt urmatoarele:  Dacia Bucharest Connected, Bucuresti sector 6, Strada PRECIZIEI, Nr. 3G, API RORBCA00620 si dpo.romania@renault.com.

 

Ce date personale prelucram?

“Date personale” semnifica orice informatie care ajuta la identificarea dumneavoastra :fie directa ( cum ar fi numele dumneavoastra) fie indirecta (de exemplu , utilizand un numar ce va este atribuit in mod unic).

In general,  ne angajam sa colectam numai date personale ce sunt relevante si potrivite pentru fiecare scop pentru care prelucram aceste date.

Datele personale pe care le colectam depind de interactiunile pe care le avem cu dumneavoastra si pot include:

  • Identitatea si date de contact: numele, prenumele, date de contact postale si informatice
  • CV-ul dvs.: experiente profesionale, educatie, limbi straine vorbite si orice alta informatie relevanta inclusa in Curriculum Vitae (“CV”)
  • Date legate de situatia dumneavoastra personala si profesionala pe care le ni le comunicati in cadrul procesului de recrutare.

Transmiterea CV-ului si a informatiilor din formularul asociat ofertei de post de care sunteti interesat sunt necesare analizei candidaturii dvs.

Sectiunile care sunt precedate de un asterix (*) trebuie completate. Cele care nu sunt marcate cu un asterix (*) sunt optionale si necompletarea lor nu va afecta candidatura dumneavoastra.

Pentru a asigura acuratatetea datelor dumneavoastra puteti aduce oricand la zi CV-ul sau profilul dumneavoastra de candidat.

Vom obtine probabil alte informatii despre dumneavoastra in cadrul interviurilor necesare procesului de selectie a candidatilor . .Aceste informatii pot fi obtinute direct de la dumneavoastra , de la agentiile de recrutare care v-au contactat in contextual candidaturii sau de la persoanele pe care le-ati indicat ca pot da referinte despre dumneavoastra .

Abonarea la serviciul anunturi posturi ( job alert):

In cazul abonarii la  job alert, vor fi colectate  numele, prenumele, adresa de email al carei scop este sa va tina informat prin email privind ultimele posturi disponibile publicate in sectorul de activitate indicat de dumneavoastra.

Daca nu mai vreti sa primiti acest gen de informatii , puteti accesa link-ul  Dezabonare inclus in email-urile pe care le primiti.

 Alte informatii

Putem de asemenea colecta informatii tehnice despre dumneavoastra in momentul in care vizitati unul  din site-urile noastre incluzand adresa de IP, setari de browser , cookies .

Pentru mai multe informatii , va rugam sa consultati politica noastra de cookie https://www.renaultgroup.com/en/cookies/.

 

De ce se folosesc datele dumneavoastra?

Va oferim o explicatie privind contextul in care datele dumneavoastra sunt colectate, scopul pentru care le prelucram si durata de timp cat pastram datele.

 

Contextul colectarii

Colectam datele dumneavoastra personale:

  • Fie direct prin candidatura pentru un post pe unul din website-urile noastre   
  • Fie printr-o candidatura spontana
  • Sau cand suntem interesati de profilul dumneavoastra , caz in care o agentie de recrutare care lucreaza cu noi va va contacta direct.

 

Scopul procesarii datelor personale

Ca parte a relatiei noastre , si depinzand de contextul in care datele dumneavoastra sunt colectate putem utiliza aceste date pentru:

 

Scop

Baza legala

·         Managementul candidaturii dumneavoastra pentru un post vacant

·         Va permitem sa va creati un cont online

·         Va permitem sa va aranjati contul  dvs. de candidat

·         Managementul candidaturii dvs (daca e necesar prin interviuri , teste de personalitate , teste de limbi straine, etc.)

Aceasta procesare e justificata de implementarea masurilor pre-contractuale

·         Trimiterea , cu acordul dvs. , de informatii despre noi oportunitati ce corespund profilului dvs.

·         Managementul abonamentului dvs la serviciul anunturi posturi

Aceasta procesare e justificata de acordul dvs. prealabil

 

Cat pastram datele dumneavoastra?

In conformitate cu reglementarile in vigoare  ne angajam sa pastram datele dumneavoastra personale numai atat cat e necesar pentru atingerea scopurilor urmarite , a nevoilor dumneavoastra  sau pentru a raspunde unor obligatii legale.

Datele dumneavoastra colectate prin intermediul website-ul   Cariere RENAULT GROUP si prin intermediul contului dumneavoastra de candidat vor fi sterse dupa 7 luni de la crearea contului si cu acordul dumneavoastra prealabil ar putea fi pastrate 24 de luni suplimentare.

Cand nu mai avem nevoie de aceste date, ele vor fi sterse din sistemele noastre sau vor fi anonimizate astfel incat nu va vom mai putea identifica.Totusi e posibil sa ni se ceara sa pastram o parte din datele dumneavoastra in arhiva pentru a fi capabili sa raspundem oricarei actiuni legale pe perioada prevazuta de legislatia in vigoare.

 

Cine are acces la datele dumneavoastra?

In cadrul  Renault Group, ne asiguram ca doar  persoanele autorizate de functia si misiunea lor vor accesa datele dumneavoastra .

Accesul la baza de date este strict rezervat doar pentru serviciile si/sau angajatii ce se ocupa de recrutari in cadrul companiilor Renault Group Romania . De asemenea datele dumneavoastra pot fi transmise managerului care cauta candidati pentru postul pentru care ati optat.

Renault Group Romania poate utiliza agentii de recrutare in masura in care e necesar pentru performanta activitatilor sale de recrutare.

Pentru a procesa in intregime sau partial datele dumneavoastra personale utilizam parteneri de incredere care actioneaza conform instructiunilor noastre si in numele nostru in mod particular legat de :

- gazduirea , operarea si mentenanta  bazelor noastre de date , a website-urilor si a aplicatiilor noastre mobile

- oferirea serviciilor de autentificare

Pentru toate aceste situatii , ne asiguram ca lucram doar cu parteneri de incredere si securizam relatiile noastre ( contracte, audituri , teste de securitate, etc).

Am putea sa va oferim posibilitatea  sa utilizati credentialele retelelor sociale. Va rugam sa retineti ca in acest caz veti partaja profilul dumneavoastra cu noi. Datele partajate vor depinde de configurarea platformei . Va rugam sa retineti ca aceste platforme sociale au propriile lor politici de confidentialitate.

In cele din urma , va informam ca am putea comunica datele dumneavoastra unor terti pentru a fi in conformitate cu obligatiile legale sau decizii administrative sau juridice.

 

Cum protejam date dumneavoastra personale?

Datele dumneavoastra sunt pastrate pe servere securizate.. Implementam ,si cerem de la furnizorii si partenerii nostri masuri corecte de securizare si protectie a datelor in conformitate cu ultimele tehnologii disponibile.

Cand procesarea de date personale implica transferuri de date ne vom asigura ca un transfer se face in conditii potrivite cu garantia unui nivel correct de protectie,securitate si confidentialitate.  

Cand se creeaza un cont digital introducerea unei parole care corespunde standardelor noastre de securitate este obligatorie si face parte din politica noastra de confidentialitate . Este responsabilitatea dumneavoastra sa o pastrati secreta.

In masura posibilului , datele dumneavoastra sunt procesate in Spatiul Economic European ( EEA). Totusi pentru ca unii din furnizorii nostri de servicii sau subcontractori de ai lor sunt localizati in afara spatiului EEA datele dumneavoastra sunt procesate in acele tari..Unele dintre aceste tari pot avea reglementari diferite fata de Uniunea Europeana .   Intr-un astfel de caz acordam o atentie speciala astfel incat transferul de date sa se faca in conformitate cu reglementarile aplicabile si asiguram un nivel de protectie a vietii  private si a drepturilor dumneavoastra echivalent cu ceea ce ofera Uniunea Europeana. ( in mod special prin aplicarea standardelor contractuale ale Comisiei Europene) La cerere in conformitate cu ceea ce e mentionat in sectiunea Care sunt drepturile dumneavoastra?  va putem oferi mai multe informatii despre aceste transferuri ( incluzand standardele contractuale ale Comisiei Europene).  

 

Care sunt drepturile dumneavoastra?

Ce drepturi?

Aveti mai multe drepturi conform Regulamentului General de Protectie a Datelor:

Dreptul de opozitie la prelucrarea datelor dumneavoastra personale avand justificarea situatiei dumneavoastra particulare sau de dreptul de a cere o limitare a prelucrarii in conformitate cu cazurile specificate in reglementari

Dreptul de opozitie la primirea de informatii de la noi: puteti cere in orice moment sa inceteze comunicarea catre dvs. privind oferta de posturi disponibile. Acest drept poate fie exercitat prin accesarea link-ului dezabonare din email-urile receptionate

Dreptul de a va retrage consimntamantul  in orice moment, pentru scopurile prelucarii pentru care am obtinut acest consimtamant

Dreptul de a fi informat: aveti dreptul de a obtine informatii clare , transparente si inteligibile despre modul in care utilizam datele dvs. personale si despre drepturile dvs. Aceasta politica e un exemplu in acest sens.

Dreptul de a accesa datele dvs. personale: aveti dreptul de a obtine informatii privind procesarea datelor dvs ( in mod particular despre tipul de date utilizate , in ce scop) si de a obtine o copie a acestor date

Dreptul la rectificare : Aveti dreptul sa rectificati datele care sunt incorecte sau incomplete , in ciuda eforturilor noastre de a le tine la zi, lucru ce ne va permite sa fim in conformitate cu oblgatia de a avea date actualizate despre dumneavoastra.

Dreptul la portabilitatea datelor, acesta fiind , ca in anumite conditii ,sa aveti dreptul sa primiti datele personale pe care ni le-ati furnizat  intr-un format structurat pentru computer pe care sa il puteti transfera catre un tert daca este tehnic posibil.

Dreptul la stergere (dreptul de a fi uitat): aveti dreptul sa vi se stearga datele . Acest drept poate fi limitat in conformitate cu obligatiile contractuale ( contractul activ)  sau cu obligatiile legale ( prevenirea unor actiuni legale in mod special)

In cele din urma aveti dreptul sa depuneti o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal privind procesarea datelor dvs. personale.Va incurajam sa ne contactati inainte de a depune o plangere pentru a incerca sa rezolvam problema impreuna .

Cum va exercitati drepturile?

Va puteti aduce la zi informatiile de contact in contul dumneavoastra

Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastra , ne puteti trimite o cerere la Data Protection Officer:

  • Prin posta la Automobile Dacia SA , Dacia Bucharest Connected, Bucuresti sector 6, Strada PRECIZIEI, Nr. 3G, API RORBCA00620
  • prin email la dpo.romania@reanult.com

Va putem solicita anumite informatii sau documente de identificare daca nu suntem capabili sa va identificam

 

Modificarea informatiilor privind protectia datelor personale

Vom putea schimba aceste informatii din cand in cand. Daca este necesar sau obligatoriu va vom informa si / sau va vom cere acordul. Va invitam sa consultati aceasta sectiune de fiecare data cand accesati pentru a citi ultima sa versiune.

 

 

Contacte DPO pe tari

France: dpo.talent@renault.com

Romania: dpo.romania@renault.com

Turkey:  kvk.or@renault.com.

India - RIPL:  dpo.ripl@renault.com

India – RNTBCI: dpo@rntbci.com

Alegeți limba dvs